Sambata, 10 septembrie 2016, la ora 8:00, un grup de 500 de romani care se aflau in pelerinaj la Roma, cu ocazia anului jubiliar al milostivirii, au participat la audienta jubiliara tinuta de catre Sfantul Parinte Papa Francisc, in Piata „Sf. Petru” . Dupa „Audienta Jubiliara”, Papa Francisc a salutat grupul de pelerini din Romania! 

La ora 12:30 a avut loc Sfanta Liturghie, in ritul Greco-Catolic, la care au participat cu totii, crestini Romano – Catolici, Greco – Catolici, Ortodocsi si de multe alte confesiuni, in Bazilica „Santo Spirito” .  Ecumenismul real dupa modelul Mantuitorului  a fost la el acasa, ne-am rugat cu credinta si dragoste in Cristos Domnul, fara nicio partinire intre confesiunile religioase. Noi nu suntem botezati in numele ortodoxiei, al catolicismului sau al protestantismului, ci in numele Preasfintei Treimi, Tatal Creatorul, Fiul Rascumparatorul si Spiritul Sfant care ne Sfinteste pe toti deopotriva. 

Toti preotii au celebrat in vesminte de culoare alba, simbolul purificarii si al curateniei spirituale. Aceasta Sfanta si Dumnezeiasca liturghie a fost prezidata de patru Ierarhi Romani si au concelebrat zeci de preoti Romano – Catolici si Greco – Catolici, precum si sute de credinciosi veniti din Roma si din imprejurimi. Statisticile de monitorizare ale centrelor abilitate sustin ca au fost peste 3000 de persoane, printre care inclusiv straini si italieni care doreau sa vada frumusetea si profunzimea liturgica a ritului oriental Greco – Catolic. 

La sfarsitul Sf Liturghii,  Arhiepiscopul Mitropolit Ioan Robu, Episcopul Petru Gherghel, Episcopul Virgil Bercea si Episcopul Cornel Damian au dat binecuvantarea ierarhica tuturor credinciosilor prezenti.  Cu titlu personal, Monsignorul Virgil Bercea a multumit celorlalti Ierarhi prezenti, Preotilor si credinciosilor adunati de pretutindeni pentru comuniunea in rugaciune si pentru stradania si oboseala la care s-au supus ca sa putem fi uniti cu totii intr-un gand si-o simtire a Sf. Rugaciuni. 

 

In calitate de martor ocular, fondatorul trustului de presa ProMedia, Prof. Univ. Ioan BOER, va salut cu drag pe toti deopotriva.  Laudat sa fie Isus!

 

Pentru cei interesati, inregistrarile profesionale si montajele, odata terminate,  vor fi accesibile in mod gratuit pentru toata lumea pe site-ul WWW.RADIOPROMEDIA.RO

Pentru cei interesati, va fac cunoscut ca radioul Romanilor de pretutindeni, plecati in cautarea de mai bine, WWW.RADIOPROMEDIA.RO  emite 24 de ore din 24 de trei ani de zile, fara sa fie sutinut de donatii din partea nimanui, asa cum este Radio Maria. Acest trust de presa a luat fiinta in urma transmisiilor Liturgice pentru radio Maria, ale caror respusabil eram, pentru care am cumparat aparatura de mii de euro din fonduri personale, transmisii care trebuiau sa fie facute o data pe luna, a treia duminica din luna, dar care nu ne erau respectate din motive obiective, nu era spatiul necesar in grila de programe. Toata aceasta aparatura azi constituie suportul tehnic necesar al unui Studiou Profesional Central din Roma, trei studiouri mobile pentru transmisiile din teren si studiourile teritoriale din mai multe tari si orase ale Europei.  Il salut cu drag si pe aceasta cale pe prietenul meu bun, Pr. Doru Popovici, Directorul Postului de radio Maria din Oradea, cu care ne cunoastem de peste douazeci si cinci de ani si caruia tin sa-i multumesc pentru increderea pe care mi-a acordat-o in vederea colaborarii cu domnia Sa. Aceasta colaborare m-a lansat si multumita lui am devenit o persoana publica si de aceea o sa-i arat recunostinta mea toata viata. Mentionez ca acest post de radio ProMedia, nu este o concurenta neloiala pentru radio Maria Romania, ci o completare fericita, punandu-ma la dispozitia Pr. Doru Popovici si a institutiei de evanghelizare pe care o reprezinta cu toate emisiunile noastre, ramanand si  pe mai departe la dispozitie pentru orice transmisie care va fi necesara in mod gratuit asa ca si pana acum pentru Radioul mama – Radio Maria din Oradea, Romania. 

Prin bunatatea lui Dumnezeu, azi am avut onoarea sa-l cunosc si personal pe Pr. Daniel Bulai, organizatorul acestui gigant pelerinaj, pe care il rog sa se roage si pentru mine.

Sa fie totul spre mai mare marirea lui Dumnezeu!