Seria evenimentelor oferite de ICR Budapesta, cu generozitate în această perioadă efervescentă din an, a continuat cu spectacolul din seara de 10 decembrie 2015, susţinut de interpreţi de prestigiu ai scenei muzicii clasice din România.

Soprana Felicia Filip, tenorul Andrei Lazăr şi pianistul Tudor Scripcariu au făcut să răsune Sala Festivă a Palatul Regal din Gödöllö timp de aproximativ două ore, momente în care publicul a fost purtat într-o călătorie muzicală de la repertoriul clasic până la cel contemporan. Programul muzical a avut un conţinut bogat şi variat alcătuit din lucrări de Johann Strauss, W.A. Mozart, Franc Lehar, Franc Liszt, R.Sieczynski, F.F Chopin, Augustun Lara, Ionel Tudor, Richard Stein şi John Lennon.

Publicul meloman a apreciat la superlativ prestaţia artistică a celor trei invitaţi, soprana Felicia Filip fiind aplaudată la scenă deschisă când a interpretat un fragment muzical în limba maghiară.

Evenimentul s-a încheiat cu o recepţie în cadrul căreia, directorul Palatului Regal din Gödöllö a adresat cuvinte de apreciere Doamnei Gabriela Matei, director al Institutului Cultural Român din Budapesta ICR, pentru minunata colaborare fructificată de-a lungul anilor în evenimente de înaltă ţinută.
Fiecare dintre cei trei mesageri ai culturii româneşti deţine o carte de vizită de excepţie. Soprana Feliacia Filip a cântat pe cele mai mari scene lirice ale lumii, a colaborat cu artişti celebri şi este singura soprană din lume care a obţinut toate premiile Mozart, iar în 2004 a fost ridicată la gradul de Comandor al Ordinului ,,Meritul Cultural”,
oferit de Preşedintele României.

Colaborator direct al Operei Naţionale din Bucureşti, tânărul tenor Andrei Lazăr este apreciat pentru calităţile sale interpretative, fiind deţinătorul a multor premii ca şi pianistul Operei Comice pentru Copii din Bucureşti,Tudor Scripcariu, care a înscris doar în portofoliul său artistic cât timp a urmat cursurile Colegiului Naţional de Muzică George Enescu, 25 de premii.

Şerbana Kiss-Meiroşu